Yoga bij Jenny
 
Sterk, soepel en in balans 

Over mij

Fysieke beweging is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Van turnen tot zwemmen, van paardrijden tot tennis, van hardlopen en wandelen tot skiën en pilates, ik deed en doe het allemaal met veel plezier en soms ook ambitie.

Tegelijkertijd is ook geestelijke beweging, persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk voor mij. Hiervoor heb ik onder andere een aantal NLP opleidingen gedaan en een cursus energie. Wijzer worden is hierbij mijn doel. Blijven leren, ongeacht leeftijd.

Vijf jaar geleden, tijdens het lopen van de Camino Frances, naar Santiago de Compostella, kwamen deze twee stromen heel mooi samen: 800 kilometer lopen in één maand was een fysieke uitdaging, maar ook enorm uitdagend en verrijkend voor mijn innerlijke mens.

"Je lichaam is de tempel voor je geest" 

Al wat jaren hiervoor, zocht ik als compensatie voor het toch wel ambitieuze en fysiek eenzijdige hardlopen, een manier om mijn lichaam soepel en sterk te houden in een compleet andere flow en ik begon met yoga. Het hielp mij weer flexibeler te worden en de grenzen van mijn lichaam op een andere manier te verleggen.

Ook mijn innerlijk welzijn voer en vaart zeer wel bij de beoefening van yoga, omdat het veel meer is dan fysieke oefening. Het bewust baas zijn over je gedachten, omgaan met weerstand, omgaan met grenzen etc. om maar een paar dingen te noemen.

Toen ik in 2020 merkte dat ik na bijna 20 jaar docentschap, behoefte had aan een koerswijziging in mijn leven, aarzelde ik dan ook niet en ben de klassieke hatha yoga docentenopleiding gaan doen bij Arhantha yoga, met authentiek Indiase docenten, die van jongs af aan zijn grootgebracht met de Yoga filosofie.

Om mijzelf ook op dit gebied te verbreden, ben ik op zoek gegaan naar nog andere vormen van yoga en ontdekte de Yin yoga, een vorm van yoga die mij ook zeer aansprak. Ook hiervoor heb ik een opleiding gedaan en ben gecertificeerd docent.

Yoga, het doen van asana’s is slechts een klein onderdeel van de yoga filosofie en hoe mooi zou het zijn als ik met mijn leerlingen tijdens de yogales, nog wat van de wijsheden uit de yogafilosofie mag delen. 

Mijn missie: met yoga mensen zich beter in hun vel te laten voelen, zowel fysiek als mentaal.