Yoga bij Jenny
 
Sterk, soepel en in balans 

Yogalessen

Natuurlijk is het fijn als je enigszins soepel bent, wanneer je start met yoga beoefenen, maar het is beslist een mythe dat je je been in je nek moet kunnen leggen of met je neus bij je gestrekte benen moet kunnen komen. Yoga is veel meer dan alleen een soepel lichaam. Oorspronkelijk werd yoga door monniken in India beoefend. Ze mochten slechts heel weinig eten en moesten veel stilzitten om te mediteren. Dit zorgde voor lichamelijke klachten. Zij ontwikkelden toen de asana's, lichaamshoudingen die met een minimale inspanning een maximaal effect beoogden onder meer bedoeld om de interne organen te stimuleren.

Naast dit heilzame effect op het lichaam is in de yogafilosofie de ademhaling een belangrijk speerpunt . Hieraan wordt in alle lessen aandacht besteed, zowel tijdens het doen van de yogaoefeningen alsook in de vorm van als aparte oefeningen.

 


Yoga is ook balans, balans tussen inspanning en ontspanning, balans in je lichaam, en ook door te voeren in je dagelijks leven. Er wordt in de lessen ook gerefereerd aan het omgaan met spanning en weerstand en ongemak, aan het bepalen van je eigen grenzen. Dit zijn allemaal zaken die behalve op het fysieke vlak je ook mentaal kunnen ondersteunen.

En tenslotte betekent yoga bewust een moment nemen voor je eigen fysieke en mentale welzijn, en dat is voor iedereen van belang!

Wil je eens vrijblijvend ervaren wat yoga voor jou van betekenen?Informeer naar de mogelijke momenten voor deelname aan een gratis proefles